tisdag 24 juli 2012

Top 10 Chiafrön hälsofördelar


Vilka är de tio bästa sätten du dra nytta av att äta Chiafrön?

Chia blomsten med chiafrön

De 10 fördelarna med att äta Chiafrön. Vilken är viktigast för dig?         
                     
1. Banta utan att svälta

Chiafrön kan få din dier dröm att gå i uppfyllelse. De små, friska frön kan göras för att smaka vad du vill, och deras unika gelbildande håller du dig mätt i timmar. Hunger är en viktig fiende under viktminskning, och du vill inte vill bekämpa den med dyra piller.

Diet med chiafrön
När en Chiafrö är exponerad för vatten bildar den en beläggning av gelén, vilket ökar dess storlek och vikt. Eftersom gelen består av vatten, har den inga kalorier. Det är också svårt att ta bort från fröet, vilket innebär att det hjälper din kropp tycker att du är mätt, utan att få i dej kalorier!    
                   
2. Balans i blodsockret

Att hålla balanserade nivåer av blodsocker är viktigt för både hälsa och energi. Blodsocker spik efter måltider kan du få, speciellt om du äter stärkelserika livsmedel eller godis. Detta kan leda till ”svackor "i din dag där du känner dig trött och utan energi. Genom att balansera ditt blodsocker, vill du inte bara sänka din risk för typ 2-diabetes, men också se en stadig, konstant energi under hela dagen.

Men hur hjälper Chiafrön till med detta? Både gelbildande av utsäde, och det är unik kombination av lösliga och olösliga fibrer kombineras för att bromsa kroppens omvandling av stärkelse till socker. Om du äter Chia med en måltid, kommer det hjälpa dig att förvandla din mat i konstant jämn energi snarare än en rad upp-och nedgångar i insulinet (blodsockret)som sliter ut dig.

3. Förhindra Divertikulit / Tarmfickor

Med det överflöd av över-bearbetade livsmedel och vitt mjöl på marknaden idag, rika källor till fiber är svårare att komma över. Dessa livsmedel med en bekvämlighet har bidragit till uppkomsten av divertikulit (tarmflickor). För att säkerställa regelbundenhet, behöver du massor av lösliga och olösliga fibrer i kosten. Om du inte vill äta selleri, och hela korn allt ... eller högar av kli flingor är Chiafrön här för att hjälpa dej. Varje frö är belagd med lösliga fibrer som hjälpa sin gelbildande. Det yttre av fröet är skyddad av olösliga fibrer. Den olösliga fibrer kan inte brytas ned (det bidrar inte några kalorier, eller bryta ner) så istället, det hjälper att hålla maten så den rör sig smidigt genom matsmältningen. 

4. Lägg till hälsosamma omega-3 till din diet
Omega-3 olja brukar betraktas som "friska som en fisk". Men vad händer om du inte vill äta fisk varje dag? Vad händer om du är vegetarian, eller helt enkelt inte vill äta fisk?. Chia är den rikaste växt-källa för denna friska olja. Viktprocent innehåller Chiafrön mer omega 3 än lax och det fortfarande smakar vad du vill! 

Omega 3 olja är viktiga för hjärtat och kolesterolets hälsa. Det är också nyligen riktade som en viktminskning hjälpare. USA Weekend Tidningen rapporterar också om en studie där överviktiga dieters som ingår omega 3s i sin kostplan förlorade ytterligare 1 kg per månad än kontrollgruppen, som inte gjorde det.

5. Bli piggare hela dagen
Chia och energi

Känner du för att ta en eftermiddagslur? Dina energi nivåer har mycket att göra med vad du äter. Chia är en av naturens mest växtbaserade källor till komplett protein. Vanligtvis protein från objekt som jordnötssmör och vissa bönor är ofullständiga, vilket innebär att du måste kombinera dem med andra livsmedel för att få full nytta. Chia frön är ett komplett protein för att höja din energi nivåer. Kombinationen av komplett protein, vitaminer, mineraler och blodsocker balans gel gör att alla arbetar tillsammans för att kontrollera att du har en stadig energi.

6. Grädda med mindre fett
Chia kakor
Tycker du om att göra bakverk hemma, men hatar allt smör och olja som måste gå in dem? Chia gel kan ersätta hälften av smöret i de flesta recept! Maten kommer att smaka samma (eller bättre) från tillsats av Chia gel. Allt du behöver göra är att dela upp den mängd smör eller olja i hälften och sedan använda samma mängd Chia gel för att fylla i. anti-oxidanter i Chia kan även hjälpa till att hålla maten med mer smaka och fräsch mycket längre. Allt från cookies för att kakor till muffins, pannkakor och våfflor kan göras med Chia gel till din smör ersättning. Vilka recept kommer att bli din nya favorit?

7. Anti åldrande med antioxidanter

Antioxidanter har varit i nyheterna nyligen på grund av deras super friska fördelar. Du vet att blåbär och flera exotiska frukter (som inte alltid är i säsong) har dem, men visste du att Chia är extremt hög i antioxidanter också? Dessa användbara ämnen är det som gör Chiafrön så spännandee.
Vid rumstemperatur, kommer de håller sig fräscha och redo att äta för mer än två hela år! Och det är allt utan en enda kemisk eller konserveringsmedel. Denna fantastiska förmåga finns inte i andra frön som lin eller sesam, eftersom dessa frön inte har samma rika antioxidant innehåll.
Antioxidanter bidrar till att förhindra fria radikaler i kroppen. Fria radikaler leder till problematiska tillstånd såsom för tidig åldring av huden och inflammation i olika vävnader. Bekämpa fria radikaler genom att hålla fräsch och frisk med naturens antioxidant kraftpaket.

8. Sug efter sött och mat

Att vara brist på mineraler eller vitaminer kan skapa ett sug efter mat. Till exempel, om du är låg på kalcium kan du känna tvungen att äta massor av ost och glass. Detta händer eftersom din kropp vet att ost är en källa till kalcium, och det har inte varit att få tillräckligt. 

Du kan alltid lägga kalcium på maten genom att strö på Chia. I vikt har Chiafrön mer kalcium än mjölk. Det har också magnesium och essentiella spårämnen som används i absorptionen av kalcium och andra vitaminer. Genom att balansera dina vitaminer och mineraler med Chia kan du ta kotroll över mat som kan fresta dig.

9. Du kan få mer smak med chia gel

Hur kan ett frö med inget smak hjälpa dom livsmedel du redan gillar att smaka bättre? Först, eftersom de inte har någon smaka på sin egen, kommer Chia frön att täcka upp eller lägga till smaken på maten. För det andra, när frön hydrat, förstorar de smaken av vad som lades till. Lägg dem i puddingen?

10. Spara dina pengar

Varför ska mindre mat kosta dig mer? Du vet redan att bantningspiller är dyra, och "box Måltidsplaner" kan köra upp till 3000 kr per månad. Om du köper "kalori snåla förpackningar" eller andra enskilda delar i butiken kan du också hamna betala mer eftersom fler förberedelser och material ingår i dessa livsmedel.

Mer än tillräckligt chiafrön för 1 månad kostar mindre än 4 kr om dagen. Du kan använda så mycket eller så lite som du vill för att uppnå dina egna önskade resultat. Det finns inga förberedelser som behövs för dessa enkla frön, inte ens bekämpningsmedel måste användas för att odla dem. De är alltid säker och 100% fri från kemikalier.
Det blir inte lättare eller billigare en med chia.
Du hittar chiafrön hos Iforma.se

1 kommentar: