lördag 14 juli 2012

Spirulina och algens hälsofördelar


Hälsofördelar med Spirulina

Spirulinapulver
Vi lever i ett ytterst industrialiserat land som skickar på oss en överväldigande mängd livsmedel, som har en negativ effekt på vår hälsa.
Tidskrävande hela livsmedel verkar ha en mycket liten referens i kommunikationsindustrin. På grund av detta blir det komplicerat för människor att uppnå en hälsosam kost vana när allt omkring pekar på det snabbaste, billigaste och ofta den farligaste maten.


Många studier har tagit upp att en kost rik på hälsosamma livsmedel som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter följer med en lägre risk för sjukdom.
Mitt hela livsmedel, har dietister accentueras, att de är en grupp som kan kallas " super mat ", eftersom de är mer lättsmält och med ett bredare grund av näringsämnen, som ofta inte återfinns i andra hela livsmedel.
En av de " kungar av super livsmedel "och med över 100 näringsämnen, är Spirulina en blå gröna alge, ofta beskrivs som den mest kompletta föda i världen som kan ge oss en varierande täckning av hälsofördelar.Spirulina innehåller över 100 lättabsorberat livsförbättrande näringsämnen:
-Proteins: proteinhalt mellan 55 och 70% av cellens vikt
-Vitaminer: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (nikotinamid), B6 ​​(pyridoxin), B9 (folsyra), vitamin C, D och E.
-Mineraler: kalium, kalcium, järn, magnesium, natrium och zink.
-Essentiella fettsyror som DHA
-Fotosyntetiska pigment: klorofyll, beta-karoten (64 till 70 gånger mer att spenat).
I vanlig uppfattning innehåller Spirulina protein alla essentiella aminosyror, jämfört med proteiner i kött, mjölk eller ägg och så vegetarianer kan använda detta tillägg för att lägga till ytterligare kvalitet protein till sin diet.
Olika proteinkällor, såsom baljväxter, fullkorn eller kött, ger protein i en mindre mängd per cell vikt.
Med tanke på kontot av näringsämnen innehåller i cellen av Spirulina FN: s livsmedels-och jordbruksorganisation rekommenderar det för att bekämpa kosten brist runt världen, huvudsakligen Indien och Afrika.
Spirulina test utfört av NASA


I USA har NASA utsett att använda spirulinatabletter för astronaut näring och planerar att odla den i luftrummet stationer.

Och i Ryssland är det studerades hos patienter som drabbats av Tjernobylkatastrofen att fungera som en strålning skydd åt kroppen och är en av deras mest im viktigt vapen i kampen mot den symptomen som finns hos patienter som bor i det kontaminerade området.

Några av hälsoeffekterna av Spirulina är:
-Kampen mot cancer
-Öka immunförsvaret
- normalisering kolesterolet
-dämpning diabetes riskerna
 - protein kan hjälpa mot fedam
-hjälper till att hålla energinivån hög

Spirulina ger hälsofördelar


Andra hälsofördelar visas i nya studier för att komma från den anti-oxidativa roll som beta-karoten och fykocyanin spelar i cellens ämnesomsättning.
Så länge du förbrukar spirulina pulver som har vitaminer, protein, mineraler, omega 6-fettsyror, klorofyll och andra fytonäringsämnen, kroppen svara tillbaka på ett mycket affirmatory sätt.NASA studier visar att två pounds av Spirulina pulver har samma stora hänsyn till näringsämnen som de finns i ca 2000 pounds av "blandade grönsaker".
Enligt University of Pittsburgh Medical Center, hälsofördelar av Spirulina närvara vid behandling av fibromyalgi, och University of Maryland Medical Center. Konstaterar att spirulina kan stödja immunsystemet, slåss mot virusinfektioner och påverka allergiska reaktioner men ingen att säkerställa den medicinska forskningen har gjorts för att ackreditera något av detta uttalanden.

Spirulina kan odlas som " framtidens mat "på grund av dess häpnadsväckande förmåga att syntetisera hög kvalitet komplett näring mer adekvat i jämförelse med någon annan hela livsmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar