torsdag 12 juli 2012

Nypon "botemedel" för artrit

Nypon "botemedel" för artrit?Nyponpulver eller nypon tabletter kan hjälpa på ett effektivt sätt att behandla funktionsnedsättande reumatoid artrit, forskning från Tyskland och Danmark.

Sjuttiofyra drabbade, främst kvinnor, deltog i sex månader lång test.
Knappt hälften tog nypon medan de andra fick placebo. Båda grupperna fortsatte att ta sin vanliga medicin.
Aktivitet bland den första gruppen förbättrades med 20-25%, beroende på resultaten som presenteras vid den årliga EULAR mötet.
Antalet kopplingar som orsakar smärta eller obehag minskade med 40%, men inte förändras för dem som behandlades med placebo.

"Jag tror att vi alla var förvånade över att se sådana meningsfulla resultat", säger professor Stefan Willich från Charite University Medical Centre i Berlin, som genomförde den tyska delen av studien.
"Reumatoid artrit är en av de svåraste förhållanden Jag är medveten om. Det är en tuff sjukdom, vilket gör det ännu mer anmärkningsvärt att hitta sådana positiva effekter från denna bär."

Experter vill nu genomföra mer omfattande studier för att se om resultaten bekräftas.
Uppskattningsvis 400.000 människor i Storbritannien lider av reumatoid artrit, en potentiellt förödande tillstånd som uppstår när immunsystemet angriper lederna.
                            
Professor Alan Silman, den medicinska direktören av Arthritis Research Campaign, sade att om Nypon visade sig ha begränsade biverkningar skulle det kunna vara ett användbart komplement till konventionell läkemedelsbehandling för personer med reumatoid artrit sjukdom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar