onsdag 25 juli 2012

He Shou Wu som antiåldrande medicin!


He Shou Wu (Fo-Ti rot) är min all time favorit ört och jag ta det i mitt dagliga intag av adaptogena örter och superfoods.
Denna anti-åldrande ört är allmänt känd i väst som Fo-Ti root (eller Fo-Ti-Tieng) och är en medlem av bovete familjen. Denna västra smeknamn fick till det på 70-talet och är nu den mest allmänt erkända namn. Det latinska namnet för Fo-Ti rot familjen är Polygonum multiflorum. Den kinesiska namn är He Shou Wu vilket ungefär kan översättas med Wu hår förblir svart. Detta bör ge dig en uppfattning om den potential som fertiliteten i örter kan ha på din hälsa, särskilt som du förment "blir äldre".

Traditionella egenskaper:

He Shou Wu är ett ledande yin tonic och anti-åldrande ört som kan konsumeras dagligen för att öka din livslängd potential. Det är sött, bitter, sammandragande och lätt uppvärmning. Det påverkar och toner levern och meridianer njure. He Shou Wu kommer att öka din energi nivåer, men det är inte stimulerande. Det är i själva verket en Jing ört och något lugnande. Den står ut bland de bästa fertilitet örter och bygger sexuella uthållighet för män och kvinnor (som alla yin tonika gör).
Fo-Ti roten är känd för grått hår vändning. Legender berättar några olika versioner om hur det kinesiska namnet (He Shou Wu) för denna växtbaserade adaptogen kom. 

En av dem beskriver att en allmän man dömdes för ett allvarligt brott och dömdes till döden av inneslutning till en avlägsen cell som grävdes i marken utan tillgång till mat eller vatten. Efter ett år återvända de till cellen för att få sina kvarlevor bort, hans bödlar förvånades över att inte bara hade General He överlevde, men han hade gått igenom en komplett föryngring som hade kunnat vända grått hår på huvudet tillbaka till svart. Det visar sig att han hade överlevt enbart på en vinstock som växte i skrevorna i hans cellväggar ... Fo-Ti rot.
Li var Ching Yuen- 256 år gammal.
Li var Ching Yuen en mästare herbalist och Baguazhang Player (Jiulong Baguazhang) som påstås levde till han var 256 år gammal (enligt en artikel från 15 maj 1933 frågan om "Time" magazine). Han konsumerade en ekologiskk tinktur av olika örter, en av dessa var Fo-Ti root på en daglig basis under de senaste 100 åren av sitt liv. Han tok också Ginseng, kinesiska Licorice och Gotu Kola i sin risvin ekologiska tinktur. Det är högst osannolikt att livet i denna berömda taoistiska någonsin kommer att bevisas som fakta eller fiktion, men vi kan ta hans undervisning om att använda livsstil och diet för livslängd som en ledtråd för att skapa förändringar i förväntad livslängd inom oss själva. Många av de Li familjen söner var hundraåringar och även super-hundraåringarnas.

Vetenskapliga egenskaper:
He Shou Wu rot. Från Kina.
Den beredda Fo-Ti roten har visats i djur och / eller studier på människa att få följande effekter: anti-tumör, febernedsättande, lugnande, anti-progestational, anti-inflammatorisk, minskar blodets koagulationsförmåga, kardiotoniska, hypotensiva, kärlvidgande. Råvaror och beredd Fo-Ti rötter förstås vara två olika örter i kinesisk herbalism. Dessa skillnader har validerats av modern vetenskap. Även raw food älskare kanske gillar idén att ta raw He Shou Wu. Beredda Fo-Ti rötter, som är stuvad i en svart bönsoppa och torkas sedan, har visat sig ha de starkaste positiva effekter både på människor och djur studier.

Den bästa kvaliteten He Shou Wu kan du köpa hos Iforma International. Dom har båda raw He Shou Wu och med svarta bönor för stärkare effekt.

Djurstudier har tydligt visat att He Shou Wu skapar positiva förändringar i förväntad livslängd, särskilt i däggdjur. En dekokt av Fo-Ti roten på 0,5% styrka kunde förlänga livslängden på fruktflugor med 12,03%. En studie av överlevnaden förmåga möss i extrem kyla visade att gruppen som matas förberedd Fo-Ti roten kunde motstå kallare temperaturer under en längre tid. 


Detta visade hur He Shou Wu ökar binjurebarkfunktion (de binjurar och sköldkörtel ansvarar för att tåla yttre temperaturförändringar). Denna anslutning med binjurarna visar hur vetenskapen har bekräftat den kinesiska klassificeringen av He Shou Wu som en potent Jing tonic ört (njuren / "hus Jing" orgeln i kinesisk medicin innehåller binjurarna).

Fo-Ti roten har visat sig öka fundamentala immunologiska funktioner i möss och människor. Det ökar vikten av tymus (plats mognad för T-celler) och dröjer med atrofi med åldern. Den ökar också fagocytos av makrofager abdominala (stora vita blodkroppar), immunologisk funktion hos T-och B-lymfocyter och produktionen av g -interferon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar