Raw Ekologisk Chlorella är extremt lättupptaglig och ger ett
optimalt upptag av näringsämnen.
Odling av Chlorella:
Den odlas i sötvattendammar där vattnet kommer från rena
underjordiska vattenkällor i söder på soliga ön Sydkinesiska havet där
luften är klar och utan föroreningar.
För att skydda sig emot solen producerar algen vegetabiliska
färgämnen som kallas karotenoider. Odlingsförhållandena vill därför avgöra
innehållet i algen. Ju mer sol desto mer vegetabiliska färgämnen vill algen
producera för att skydda sig. Det är därför man använder solrika platser som
Ön Sydkinesiska havet, Hawaii och Nya Zeeland för att odla algen för
kommersiell användning.
Chlorella är en encelliga grönalger som är en del av
Chlorophyta familj. Den är klotformig, omkring 2 till 10 mikrometer i diameter.
Chlorella innehåller fibrer och svårsmält yttre skal och inre näring. Den
torkade Chlorella innehåller ca 45% protein, 20% fett, 20% kolhydrater, 5%
fibrer och 10% mineraler och vitaminer. Därför många människor tror att det är
en attraktiv föda eftersom den har hög halt av protein och andra viktiga
näringsämnen. Ännu viktigare är många av dess hälsofördelar som har upptäckts
av forskare runt om i världen.
Rengör blodet och
transporterar syre
Chlorella kan bära bort metaboliska avfall från vårt blod,
därför att dess fibermaterial kan binda med tungmetaller och bekämpningsmedel
som kan ackumuleras i vårt blod. Ett rent blodomloppet med ett överflöd av röda
blodkroppar och att transportera syre är en förutsättning för vår kropp att
fungera korrekt. Dessutom är Chlorella rik på klorofyll. Klorofyll är mycket
likt hemoglobin, ett protein som finns i de röda blodkropparna. Hemoglobin kan
transportera syre vilket "tankning" över hela vår kropp. Så Klorofyll
kan också transporterar syre i blodet runt vår kropp och vår hjärna. Den enda
skillnaden mellan klorofyll och hemoglobin är: det finns en magnesium-molekyl
på klorofyll centrum, Det finns en järn molekyl i centrum av hemoglobin. Den
magnesium är viktigt för vårt hjärta att ordentligt slå varje gång. Dessutom
Klorofyll kan producera röda blodkroppar, så vissa forskare redan har
föreslagit att använda klorofyll för att behandla anemi.
Förbättra
matsmältningen
Enzymer är viktiga ämnen i vår kropp. Chlorella innehåller
chlorophyllase och pepsin som är matsmältningsenzymer. Chlorella har många
olika typer av enzymer som kroppen behöver. Det har visat sig att använda
Chlorella kan förbättra illaluktande avföring. Dessutom har också funnit att
klorofyll kan hjälpa till att lindra förstoppning.
Balans PH värde
Vår kropp måste hålla en balans mellan alkaliska och sura,
och sådan balans bör vara neutral, med pH-värden runt 7,2-7,4. Tyvärr tar de
flesta av oss överkokt, bearbetade livsmedel, snabbmat och läsk (pH 2,7) varje
dag, de flesta av våra pH-värden är inte balanserad. En sur miljö kan leda till
många sjukdomar, men dessa sjukdomar kommer troligt inte starta i en alkalisk
miljö. Chlorella är alkalisk. Därför om man äter Chlorella kan det hjälpa oss
att behålla ett neutralt pH-värde.
Normalisera
blodsocker och balansera blodtrycket
Undersökningar har visat att Chlorella också kan bidra till
att normalisera vårt blodsocker vid lågt blodsocker (hypoglykemi). Rätt nivåer
av blodsocker är viktigt för att hålla vår hjärna, vår värme och så vår energi
ämnesomsättning fungerar. Dessutom är högt blodtryck en av de största
riskfaktorerna för hjärtinfarkt och stroke. Studier har visat att regelbunden
användning av Chlorella sänker högt blodtryck och förhindrar stroke hos råttor.
Ekologikt Chlorellapulver
Chlorellapulver kan konsumeras av vuxna, äldre och barn över
två år. Den innehåller alla komponenter som är nödvändiga för liv. En daglig
dos på 3-4 gram Chlorella pulver rekommenderas. Det tas bäst ungefär en
halvtimme före måltid för optimal matsmältning fördelar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar