torsdag 19 juli 2012

Fördelarna med att äta kokosolja

Vad är fantastiskt med kokosolja? Det är att dess hälsobringade egenskaper som är nästan omedelbar, inom 5 minuter efter lite färsk kokosolja kommer du att känna en explosion av energi, klarhet i sinnet och välbefinnande. Hela upplevelsen inspirerade mig att skriva upp något om kokosoljans många hälsofördelar.
Kokosolja


Mättat fett / kolesterol

Först och främst kan man nu bannlysa myten om att kokosolja är höga i kolesterol, det är de inte. Fettet från kokosolja anses mättad men det är faktiskt Laurinsyra som är en typ av fett som lätt absorberas av kroppen och används direkt som energi.

Viktminskning
Viktminskning och kokosolja

Kokosolja används av kroppen för att producera energi i stället för att lagra den som kroppsfett. Medellånga fettsyror påskyndar ämnesomsättningen genom att förbränna fler kalorier, vilket resulterar i en önskad viktminskning som så många önskar i dag.
Laurinsyra är en fettsyratriglycerid med medellång kedja, som är rikligt förekommande i kokosnötolja och anses ansvariga för många av dess fördelar för hälsan. Kokosolja är ca 50 procent laurinsyra. Den enda andra källa som finns i naturen är i mänsklig bröstmjölk.
Detta är helt fantastiskt av sig själv och visar kraften i kokosoljan eftersom det är så nära match till bröstmjölk kan man bara föreställa sig hur kraftfullt det här är!

Antibakteriell
Kokosolja och virus

Kokosolja är en potent anti-bakteriell och anti-svamp det är en stor rengöringsmedel för våra tarmar och är något som kan hjälpa till att läka problem med tarmen. Ovanpå detta kommer kokosolja att hjälpa din kropp att bekämpa en infektion, så det är bra att äta när man är sjuk eller känner något som kommer på, är detta tack vare att det omvandlas till Monolaurin av det organ som bekämpar infektioner (virus eller bakterier) .

Stabil för matlagning
Kokosolja själv som kan köpas ganska billigt i din lokala Iforma butik. Det är stabilt vid höga temperaturer och behållar alla dess fördelar (till skillnad från Olivolja) och lämnar mat med utsökt smak. Jag använder kokosolja för matlagning allt från pannkakor, ägg till stekning av min kyckling.

Viktminskning / Metabolism Boosting

Effekten kokosolja har på din sköldkörtel är chockerande, den kan öka sköldkörtelfunktionen med upp till 20%. En effektiv sköldkörtel är en förutsättning för att ett organ kan utföra flera funktioner inklusive öka vår ämnesomsättning och energiproduktion.

Kampen mot cancer

Det blir bättre och bättre, kokosolja har visat sig ha anti-cancer effekter, särskilt i tjocktarmen och bröst. Detta beror på att oljan har en skyddande karaktär och förmåga att skydda kroppen från infektioner medan den rengör ditt system.

Hur skall du använda din kokosolja?

Använd oljan för att göra din matlagning, prova det när du steker saker som ägg eller kött och pannkakor.
Tillsätt i curry är för smak och konsistens
Antingen lägga mjölk eller olja till dina härliga smoothies
Blanda en del av mjölken i din yoghurt eller duggregn på bär
Tillsätt en liten sked av olja till ditt te eller kaffe

Diet
En diet innehållande kokosolja stödjer omvandlingen av långa fettsyror som EPA och DHA i kroppen och normaliserar balansen mellan Omega 6 och Omega 3.
Idealisk i låg kolhydrat dieter då den inte höjer blodsockernivåerna, och bibehåller fettförbränningen.
Använd 3-4 msk dagligen under diet och LCHF.

Visste du att flera studier på Pacific Island befolkningar som får 30-60 procent av deras totala kaloriintaget från helt mättad kokosolja har alla visat nästan obefintliga klassar av hjärt-kärlsjukdom?
Faktum är att alla mättade fetter är inte skapade lika.

Den operativa ordet här är "skapade", eftersom vissa mättade fetter förekommer naturligt, medan andra fetter är artificiellt manipuleras in i ett mättat tillstånd genom den konstgjorda process som kallas hydrogenering.

Hydrering manipulerar vegetabiliska och fröoljor genom att lägga till väteatomer medan uppvärmning av oljan, som producerar en härsken, förtjockad ämne som egentligen bara fördelar förädlade livsmedel hållbarhet och företagens vinster - så gott som alla experter är överens nu, hydrering gör något bra för din hälsa.

De manipulerade mättade fetter kallas också transfetter - och du bör undvika dem som pesten. Men om någon form av mättat fett är dåligt för dig, betyder det allt mättat fett är dåligt för dig?
Tropikerna "bäst bevarade hemlighet

Sanningen om kokosolja är uppenbart för alla som har studerat hälsan hos dem som bor i inhemska tropiska kulturer, där kokos har varit en primär häftklammer kost i tusentals år.

Tillbaka på 1930-talet, Dr Weston Price fann South Pacific Islanders, vars kost var höga i kokos att vara frisk och trim, trots hög fett och hjärtsjukdom var så gott som obefintlig. Även i 1981, forskare studerar två polynesiska samhällen för vilka kokos var den främsta kalori energikälla fann dem att ha utmärkt kardiovaskulär hälsa och kondition.

Var var alla tilltäppta artärer och hjärtinfarkt från att äta allt detta "onda" mättat fett?
Uppenbarligen var kokosolja gör ingenting för att skada hälsan hos dessa öbor.

Det kan vara förvånande för dig att veta att den naturligt förekommande mättat fett i kokosolja är faktiskt bra för dig och ger ett antal djupgående hälsofördelar, till exempel:

Förbättra din hjärthälsa
Öka din sköldkörtel.
Öka din ämnesomsättning
Främja en mager kropp och viktminskning vid behov
Stöd ditt immunförsvar

Kokosolja även gynnar huden när de appliceras lokalt och har visat sig ha anti-aging, regenerativa effekter.
Så, vad är kokosolja hemligheter till framgång?
Hur Coconut Oil underverk i din kropp

Nästan 50 procent av fettet i kokosolja är av en typ som sällan i naturen kallas laurinsyra, en "mirakel" förening på grund av dess unika hälsofrämjande egenskaper. Din kropp omvandlar laurinsyra till mono, som har anti-virus, anti-bakteriella och anti-protozoer egenskaper.

MCT är nyttigt!
Kokosolja är också naturens rikaste källa av medellånga fettsyror (MCFAs), även kallad medellånga triglycerider eller MCT. Däremot är de vanligaste vegetabiliska eller fröoljor består av långa fettsyror (LCFA), även känd som långkedjiga triglycerider eller LCT.

LCT är stora molekyler, så att de är svåra för kroppen att bryta ner och är till övervägande del lagras som fett.

Kokosolja hittar du hos din Iforma butik


1 kommentar:

 1. Jag har precis borja en detox (20 dagar) och använda kokosfett raw kalpressad ekologisk. Köpte i iforma.se
  Köpte den 1000 ml så är biligare men mest viktig
  den smakar så gott

  http://www.iforma.se/kokos/213-kallpressad-ekologisk-virgin-kokosolja-1000ml.html

  Jag har gick ner 3 kilos i 2 dagar

  Fantastisk!!!!

  SvaraRadera