Jag tror faktiskt dessa låg-carb pannkakor smakar bättre än
den gamla varianten med hvetemjöl, och ett mandel måltid smakarfriskare också. Mesquitepulver
gör pannkakorna enda godare. Mandel mjöl skiljer sig lite från en sats till en
annan, så du kan behöva justera mängden vätska för att få den tjockleken du
vill ha.
Ingredienser
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
En nypa salt
½ tsk bakpulver
1 tsk psylliumfröskal (fiberhusk)
1 tsk mesquitepulver
kokosolja till stekning
Så här gör du
Vispa ihop ägg, mjölk, fiberhusk, grädde och mandelmjöl till
en slät smet. Låt svälla några min. Stek 3–4 pannkakor på låg till medelstark
värme med kokosolja. Pannkakor utan vanligt mjöl behöver få lite längre tid på
sig, så de "sätter sig".
Servera med Yaconsirap och grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar