tisdag 3 juli 2012

Mandelpannkakor med yaconsirap

Goda mandelpannkakor med yaconsirap3-4 stycken



Jag tror faktiskt dessa låg-carb pannkakor smakar bättre än den gamla varianten med hvetemjöl, och ett mandel måltid smakarfriskare också. Mesquitepulver gör pannkakorna enda godare. Mandel mjöl skiljer sig lite från en sats till en annan, så du kan behöva justera mängden vätska för att få den tjockleken du vill ha.

Ingredienser

2 ägg
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
En nypa salt
½ tsk bakpulver
1 tsk psylliumfröskal (fiberhusk)
1 tsk mesquitepulver
kokosolja till stekning

Så här gör du
Vispa ihop ägg, mjölk, fiberhusk, grädde och mandelmjöl till en slät smet. Låt svälla några min. Stek 3–4 pannkakor på låg till medelstark värme med kokosolja. Pannkakor utan vanligt mjöl behöver få lite längre tid på sig, så de "sätter sig".

Servera med Yaconsirap och grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar