söndag 22 juli 2012

Alfalfa (Medicago sativa) för en bättre hälsa


Alfalfapulver av blad (Medicago sativa).
Alfalfa groddar
Det arabiska namnet  Alfalfa betyder "far till alla livsmedel". Alfalfapulver är rik på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som spelar en mycket viktig roll för att upprätthålla en sund kropp.

Rik på protein och vitamin A, vitamin B1, vitamin B6, vitamin C, vitamin E och vitamin K. Alfalfapulver innehåller kalium, kalcium, karoten, zink och järn.

Fördelarna med Alfalfa

Alfalfapulver och groddar använts mycket av det kinesiska folket sedan det sjätte århundradet i behandling av flera sjukdomar. Det påstås vara den rikaste källan till spårämnen. Alfalfa är rik på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som gör alfalfapulver till ett fantastisk naturläkemedel och kosttillskott.
Det är känt för att minska blodsockernivåerna, och anses därför som en naturlig behandling för diabetes.
Alfalfapulver
Användning

Alfalfapulver används som ett kosttillskott. Det kan öka aptiten och kan bidra till viktökning vid anemi. Kan också används som vätskedrivande medel för ökad urinering, för matsmältningsbesvär och störningar i urinblåsan.

Också användbart kosttillskott för att öka bröstmjölk, för att mildra ett premenstruellt syndrom, och för att sänka kolesterolet i blodet.

Alfalfa är också känd vetenskapliga studier för en naturlig behandling av hormonella störningar hos kvinnor under klimakteriet. Det innehåller fytoöstrogener som har en liknande molekylär struktur som östrogen. Vid sjunkande östrogennivåer hos kvinnor  kan det bidra till att minska hormonella rubbningar.

Näringsvärde per 100 gram alfalfapulver
Energivärde:    236 kcal
Kolhydrater:      48 gram
Protein:             33 gram
Fett:                  4,8 gram
Kostfiber:          32 gram
Natrium:           190mg
Kalium:             2,5g
Kalcium:           1,1g
Vitamin E:         22mg
karoten:            2.5mg
klorofyll:            51mg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar