lördag 11 februari 2012

Chiafrön


Vilka är de tio bästa sätten du kan dra nytta av att äta Chiafrön?   


1. Banta utan att svälta
Chiafrön är dieter dröm. De små, friska frön kan göras för att smaka vad du vill, och deras unika gelbildande håller du dig mätt i timmar.                 
Eftersom gelen består av vatten har den inga kalorier. Det är också svårt att ta bort från fröet, vilket innebär att det hjälper din kropp tycka att den är full av mat, utan att lägga tillkalorier!                              
2. Balanserar blodsockret
Att hålla balanserade nivåer av blodsocker är viktigt för både hälsa och energi. Blodsocker spik kan efter måltider, speciellt om du äter stärkelserika livsmedel eller godis. Detta kan leda till 'svackor "i din dag där du känner dig trött och uttan energi. Genom att balansera ditt blodsocker sänker du inte bara din risk för typ 2-diabetes, men du också känner en konstant energi under hela dagen.                                         
Men hur hjälper Chiafrön med detta? Både gelbildande av utsäde, och det är unik kombination av lösliga och olösliga fibrer kombineras för att bromsa kroppens omvandling av stärkelse till socker. Om du äter Chia med en måltid, kommer det hjälpa dig att förvandla din mat i konstant jämn energi snarare än en rad upp-och nedgångar som sliter ut dig.                              
                                                              
3. Förhindra Divertikulit / Tarmfickor
Med det överflöd av över-bearbetade livsmedel och vitt mjöl på marknaden idag gör att rika källor till fiber är svårare att hitta. Dessa livsmedel av bekvämlighet har bidragit till uppkomsten av divertikulit.
För att säkerställa regelbundenhet, behöver du massor av lösliga och olösliga fibrer i kosten. Om du inte vill äta selleri, och hela korn allt ... eller högar av kli flingor är Chiafrön här för att hjälpa dig. Varje frö är belagd med lösliga fibrer som hjälpar till med sin gelbildande. Den  yttre del av fröet är skyddad av olösliga fibrer. Olösliga fibrer kan inte brytas ned,  det hjälper så maten rör sig smidigt genom matsmältningen.  

 4. Lägg till hälsosamma omega-3 till din diet
Omega-3 olja brukar betraktas som "frisk som en fisk". Men vad händer om du inte vill äta fisk varje dag? Vad händer om du är vegetarian, eller helt enkelt orolig för förorening lägga skadliga ämnen till din fisk middag?                          
Chia är den rikaste växt-källa för omega-3. Viktprocent innehåller Chia mer omega 3 än lax och det smakar fortfarande vad du vill! Omega 3 är viktiga för hjärtat och kolesterolet. Det är också nyligen riktade som en viktminskning hjälpare. USA Weekend tidningen rapporterar också om en studie där överviktiga på diet som ingår omega 3 i sin kost plan förlorade ytterligare 1 kg per månad än kontrollgruppen, som inte gjorde det.                                                  

5. Blir piggare hela dagen
Vill du inte känna för att ta en eftermiddagslur? Din energi nivå har mycket att göra med vad du äter. Chiafrön är en av naturens mest växtbaserade källor till komplett protein.
Vissa bönor är ofullständiga, vilket innebär att du måste kombinera dem med andra livsmedel för att få full nytta. Inte Chia da det är komplett protein för att höja din energi nivåer.
Kombinationen av komplett protein, vitaminer, mineraler och blodsocker balans gör att dom alla arbetar tillsammans för att kontrollera att du har stadig energi.                                                     

6. Grädda med mindre fett
Tycker du om att göra bakverk hemma, men hatar allt smör och olja som måste inngå i dem? Chia  kan ersätta hälften av smöret i de flesta recept! Maten kommer att smaka det samma.                                         
Allt du behöver göra är att dela upp den mängd smör eller olja i hälften och sedan använda samma mängd Chia gel (chiafrön som stått i vatten)för att fylla i. Antioxidanteenei Chiafrön kan även hjälpa till att hålla maten fräsch längre. Allt från kakor, tårtor till muffins, pannkakor och våfflor kan göras med Chia gel som din smöret ersättning. Vilka recept kommer att bli din nya favorit?                                               

7. Antioxidanter
Antioxidanter har varit i nyheterna nyligen på grund av deras super friska fördelar. Du vet att acai, maqui och flera exotiska frukter (som inte alltid är i säsong) har dem, men visste du att Chia är hög i antioxidanter också? Dessa användbara ämnen är det som gör Chiafrön så viktiga.
Vid rumstemperatur, kommer de hålla sig fräscha och redo att äta för mer än två hela år! Och det är allt utan en enda kemisk eller konserveringsmedel. Denna fantastiska förmåga finns inte i andra frön som lin eller sesam, eftersom dessa frön inte har samma rika antioxidant innehåll.
Antioxidanter kan bidra till att förhindra fria radikaler i kroppen. Fria radikaler leder till problematiska tillstånd såsom för tidig åldring av huden och inflammation i olika vävnader. Bekämpa fria radikaler genom att hålla dig fräsch och frisk med naturens antioxidant kraftpaketet chiafrön!                                                    

8. Stoppa dina ätstörningar
Att vara brist på mineraler eller vitaminer kan skapa ett sug efter mat. Till exempel, om du är låg på kalcium kan du känna tvungen att äta massor av ost och glass. Detta händer eftersom din kropp vet att ost är en källa till kalcium.
Du kan alltid lägga kalcium på maten genom att strö på Chia. I vigt har Chia mer kalcium än mjölk. Det har också magnesium , essentiella spårämnen som används i absorptionen av kalcium och andra vitaminer. Genom att balansera dina vitaminer och mineraler med Chiafrön kan du stoppa dina ät störningar som kan fresta dig.         
                                              
9. Lägg till smak i maten
Först  eftersom det inte har någon egen smaka kommer Chia frön att täcka upp eller lägga till smaken i maten. För det andra, när frön hydraterar, förstorar dom smaken av vad de lades till. Lägg dem i puddingen?                                               

10. Spara dina pengar
Varför ska diet kost kosta dig mer? Du vet redan attbantningspiller är dyra, och "box Måltidsplaner" kan kosta upp till 3000 per månad. Mer än tillräckligt chia för 1 månad kostar mindre än en 6kr om dagen. Du kan använda så mycket eller så lite som du vill till att uppnå dina egna önskade resultat. Det finns inga förberedelser som behövs för dessa enkla frön, inte ens bekämpningsmedel måste användas för att odla dem. De är alltid säker och 100% fri från kemikalier. En doseringssked allt du behöver när du är redo att dra fördel av Chia själv.
Det blir inte lättare eller billigare.1 kommentar:

  1. Chiafrön har blivit en sann favorit!. När du vill ha extra med energi och förbättra blodsockret. Barna älskar också chiafrön. Proppfulla av Omega 3, fiber och proteiner.

    SvaraRadera