torsdag 30 augusti 2012

Granatäpple


De positiva hälsoeffekterna av granatäpplen
Härliga goda granatäpple
Har du någonsin ätit läckra ekologiska granatäppelkärnor eller drickat uppfriskande granatäpple juice? Vad en stor provsmakning och uppfriskande mellanmål! Denna något märkliga frukt har haft legendariska krafter för otaliga århundraden.

Perserna tror Eva faktiskt åt en granatäpple när hon plockade ur kunskapens träd i Edens lustgård, inte ett äpple. Gamla egyptierna begravde sina döda med granatäpplen eftersom de trodde det erbjuds evigt liv.

Denna frukt är också med i mytologi och tradition som en symbol för goda nyheter. Grekerna bryta upp ett granatäpple på bröllop firandet, och i Kina äter dom kanderade granatäpplekärnor för lycka.

Aktuell Forskning Granatäpplen

Forskare upptäcker sanningen kring granatäpple befogenheter, visar varför detta exotiska frukter har krävt en sådan mytomspunna plats i kulturer genom tiderna. Forskare som bedriver forskning om de många hälsofördelar av granatäpplen har gjort några häpnadsväckande fynd.

Först! ekologiska granatäpplen är fulla av antioxidanter. Det är vitaminer och enzymer som är kända för att hålla låg-density lipoprotein (LDL) eller "onda" kolesterolet från att oxidera och orsaka åderförkalkning , eller åderförkalkning. Organiska granatäpplekärnor fungerar väldigt lik aspirin, hålla blodplättar från klibbar ihop och bildar farliga blodproppar.

Antioxidanter buffert också effekterna av fria radikaler till dina celler orsakade av oxidation. Fria radikaler produceras av funktioner i kroppen och element utanför kroppen, till exempel strålning från solen. Du kan inte stoppa fria radikaler förekomst och oxidation men du kan konsumera livsmedel som hjälper till att neutralisera deras potentiella skador.

Forskning visar också att äta ekologiska granatäppelkärnor och dricka granatäpple juice kan öka syrehalten till hjärtat.
Granatäpplen för hjärtat
Andra studier visar att över tiden kan ekologiska granatäpple frukt hjälpa till att bekämpa dysfunktion erektil. Denna superfood kan också minska inflammation i artrit genom att bromsa de enzymer som bryter ned brosk.

Hur man ska äta dom?

Den innehåller en labyrint av frön inuti oätliga kött som är täckta i ett bark-liknande skal. Ändå finns det ett enkelt sätt att få till alla dessa näringsrika, söta och saftiga frön.


Skär av kronan (du ser det) och kasta bort det eller ännu bättre använda den för kompost.
Betyg och skiva skalet runt, men inte klippa svålen hela vägen igenom.
Blötlägg granatäpple nedåt i kallt vatten i ca tio minuter.
Medan granatäpple fortfarande i skålen med vatten, bryta isär skårade rinds och ta bort fröna ur köttet (fröna kommer att sjunka till botten av din skål).
Avlägsna skalet och membranet från skålen med en sil eller sked.
Töm fröna med ett durkslag och klappa torrt med en pappershandduk.
För att få ut det mesta av en organisk granatäpple, äta fröna medan de är på sin färskaste och mediebranschen, och på toppen av sina medicinska befogenheter.

Vissa människor suger saften ut och spotta ut fröet. Det är ett personligt val, men de flesta av det välgörande fiber kommer från fröet så det är bra att äta den. Organiska granatäpplekärnor sprudlar av en läcker, trevlig, lätt syrlig smak som har alla sötma av tranbär utan tartness.

Jag föreslår bevattning fröna på en grön sallad eller en frukt sallad för en överraskande smakupplevelse. Du kan lägga till dem i alla recept som kräver frukter och fröer också. Granatäpplen används ofta i Mellanöstern rätter och göra en stor tranbär stil sås.

Ekologiska granatäpplekärnor är också helt läckra att äta själva.

Hälsofördelarna med ekologiska Granatäpplen


Hälsofördela med granatäpple
Packad med antioxidanter desamma som i grönt te och rött vin, och speciellt laddad med C-vitamin och kalium , är granatäpplen sägs hjälpa:

Lägre risk för hjärtsjukdom
Lägre risk för cancer, särskilt prostata-och bröstcancer
Minska symtom på diarré
Minska Kolesterol
Kontrollera din vikt
Bekämpa cellskador

Granatäpplen är en av de få frukter vars saft är lika bra som dess frukter och fröer. Skal, som du inte kan äta, innehåller mest antioxidanter och de släpps i överflöd när frukten pressas för pressningen.

Obs: Äta granatäpplen kan störa vissa mediciner på samma sätt som grapefruktjuice gör. Var noga med att fråga din läkare eller apotekspersonal om några läkemedelsinteraktioner.

Granatäpple är vinrött juice fläckar på fingrarna, kläder och bänkskivor! Var försiktig med dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar