söndag 26 augusti 2012

Chlorella


Vetenskapligt medicinska namnet är: Chlorella pyrenoidosa och Chlorella vulgaris är de arter som mest används som kosttillskott.
Chlorella pyrenoidosa
Beskrivning

Chlorella är en encellig sötvatten alg. Algen innehåller vitamin C och karotenoider, vilka båda är antioxidanter. Antioxidanter är ämnen som blockerar effekten av fria radikaler (instabila molekyler som kan skada celler). Det rapporteras också att den innehåller höga koncentrationer av järn och B-komplex-vitaminer

Dessa alger är kända för sina stora mängder klorofyll, som ger plantor sin gröna färg. Växter behöver klorofyll för fotosyntesen, den process genom vilken växter omvandlar ljus till kemisk energi. Klorofyll är också rikligt i gröna bladgrönsaker. Spirulina och vetegräs innehåller också klorofyll, men i mindre mängder.
Man kan konstatera att Chlorellapulver kan öka albumin i kroppen. Albumin är ett protein som normalt finns i blodet, och initiativtagare hävdar att det skyddar mot sjukdomar som cancer, diabetes, artrit, AIDS, pankreatit, cirros, hepatit, anemi och multipel skleros.
Chlorella against virus
Det sägs förebygga cancer genom sin förmåga att rena kroppen från gifter och tungmetaller. Vissa webbplatser beskriver det som den perfekta maten, säger att det reglerar blodsockret, dödar cancerceller, stärker immunförsvaret, och även "vänder åldrande cykeln".

Vad innebär det?

Chlorella är tillgängligt i tabletter, flytande extrakt, och som ett pulver. Vissa naturläkare rekommenderar 2-3 gram per dag, men högre doser kan föreslås för "avgiftning". (En tesked är ca 3 gram.) Några människor tar upp till 10 eller 15 gram per dag. Även om det kan tas på egen hand, många anhängare föreslår blanda pulverform av Chlorellapulver i livsmedel som framställts med mjöl, som bröd eller kakor. Andra rekommenderar blanda det med vatten eller andra vätskor. Det tillsätts också till ett antal olika kosttillskott
Chlorella tabletter

Vad är historien bakom den?

Den upptäcktes på grund av dess höga proteinhalt koncentration och snabb tillväxt, och undersöktes efter andra världskriget som en möjlig näringskälla. På 1960-talet hävdade vissa forskare att algerna minskade biverkningar av kemoterapi och bromsat tillväxten av vissa cancerceller. Det mesta av forskningen har utförts i Japan, där den är en populär som mat eller kosttillskott.
Chlorella and science

En 2001 studie från Brasilien visade att ett extrakt av Chlorella förlängde överlevnaden hos möss som injicerades med tumörceller. Däremot kan studieresultat för extraherade kemikalier som inte jämföras med studier där hela anläggningen. Ytterligare studier behövs för att ta reda på om resultaten från studien av detta extrakt gäller människor.

Man skall inte förlitar sig på denna typ av behandling ensam och undvika eller fördröja konventionell medicinsk vård för cancer kan få allvarliga konsekvenser för hälsan. Men man kan bruka algerna som tillskott och styrka under sjukdom, men det skall aldrig ersätta medicinsk vård.

1 kommentar:

  1. Vet du vad, jag också ta chlorella tillägg för mer än ett år nu det är därför jag vet hur bra det är för min hälsa.

    SvaraRadera