måndag 25 juni 2012

Chlorella och algens fantastiska historia


Chlorella och algens historia



Chlorella var den första formen av live med en verklig kärna. Blågröna alger och spirulina saknar denna kärna. Med massor av solljus och fertila växtförhållanden, reproducerar Chlorella sig genom celldelning med en hastighet av 4 nya celler var 17-24 timme.

I eller nära vattendrag på vår planet, det finns 25.000 arter av alger som är elementära växter utan rötter, stjälkar, grenar och blad. Alger innehåller vanligtvis klorofyll och gröna alger är de enklaste gröna levande organismer.

Liksom andra klorofyll innehåller växter, alger omvandla oorganiska kemiska element till organiskt material med hjälp av ljusenergi och fotosyntes. De utgör den första länken i serien av organismer som utgör jordens näringskedja.



Chlorella Identifierades först runt 1900

Chlorella har funnits på jorden sedan den prekambriska perioden: över 2,5 miljarder år. Det var dock inte förrän på 1890-talet att Chlorella celler identifieras av mänskliga ögon under ett mikroskop. Det var först odlades i Holland i ren form i slutet av 1800-talet.

I början av 1900-talet, insåg man att Chlorella består av 60% protein och multiplicerar mycket snabbt, började forskare i olika länder, särskilt i Tyskland, att forska i tanken på att göra mat från Chlorella.

Även om forskningen avbröts av de två världskrigen i Europa, som entusiasmen för Chlorella forskning om. 1948, var en pilotstudie vid Stanford Research Institutet i växande av Chlorella framgångsrik. Men studien fick stängas på grund av ekonomiska problem. På 1950-talet tog Carnegie Institutet över studien och de drog slutsatsen att Chlorella kan odlas i kommersiell skala och skulle vara en lösning för att hjälpa världssvälten. 

Initial Intresset för Chlorella som en näringskälla

Efterkrigstidens Japan inför ett allvarligt problem: brist på livsmedel. År 1951, Rockefeller Foundation och den japanska regeringen medförslagsställare Dr Hiroshi Tamiya studie vid Tokugawa Biological Institutet. Dr Tamiya var en pionjär i utvecklingen av teknik för att odla, skörd och process chlorella på en stor kommersiellt genomförbart skala.

År 1957 gjordes en ideell organisation som heter Japan Chlorella Research Centre grundades och världens största Chlorella odling poolen konstruerades. Efter det var en annan organisation, Japan Chlorella föreningar, som inrättats med regeringens finansiella stöd.

Syftet var att kommersialisera chlorella som ett livsmedel. Men var planerna skrotades under 2 år eftersom andra livsmedel såsom ris eller vete blivit mer tillgängliga och Chlorella kunde inte konkurrera på grund av dess högre kostnad. En annan anledning till att Chlorella inte kunde kommersialiseras som ett livsmedel på den tiden var den låga smältbarhet.


Förbättra Chlorella Smältbarhet var nyckeln till dess stora spridning

Även den naturligt hårda Chlorella cellvägg hade skyddat de värdefulla näringsämnena inne i cellen för 2,5 miljarder år, visade den sig vara en nackdel för livsmedel. Problemet med smältbarhet löstes i 1975 när en patenterad förfarande utvecklades som bryter ned Chlorella cellväggar och ger en smältbarhet hastighet över 80%. Det finns nu många andra patenterade förfaranden som effektivt bryter ner cellväggarna. Iforma International säljer den äkta chlorella med spräckt cell vägg. Båda chlorella pulver och chlorellatabletter.

Under 1960-talet vände den japanska forskarna sin uppmärksamhet mot möjligheterna att chlorella kan vara en främjare av god hälsa. Det visade sig att Chlorella innehåller en förvånansvärt stor variation av vitaminer och mineraler och andra näringsämnen. Dessutom har det många okända faktorer i naturen.

Man kan ta vitaminer och mineraler och ändå inte få samma effekter som med chlorella.

1 kommentar:

  1. Chlorella är en superfood och ett mycket populärt komplement.

    SvaraRadera