Chlorella och algens historia
Chlorella var den första formen av live med en verklig
kärna. Blågröna alger och spirulina saknar denna kärna. Med massor av solljus
och fertila växtförhållanden, reproducerar Chlorella sig genom celldelning med
en hastighet av 4 nya celler var 17-24 timme.
I eller nära vattendrag på vår planet, det finns 25.000
arter av alger som är elementära växter utan rötter, stjälkar, grenar och blad.
Alger innehåller vanligtvis klorofyll och gröna alger är de enklaste gröna
levande organismer.
Liksom andra klorofyll innehåller växter, alger omvandla
oorganiska kemiska element till organiskt material med hjälp av ljusenergi och
fotosyntes. De utgör den första länken i serien av organismer som utgör jordens
näringskedja.
Chlorella
Identifierades först runt 1900
Chlorella har funnits på jorden sedan den prekambriska
perioden: över 2,5 miljarder år. Det var dock inte förrän på 1890-talet att
Chlorella celler identifieras av mänskliga ögon under ett mikroskop. Det var
först odlades i Holland i ren form i slutet av 1800-talet.
I början av 1900-talet, insåg man att Chlorella består av
60% protein och multiplicerar mycket snabbt, började forskare i olika länder,
särskilt i Tyskland, att forska i tanken på att göra mat från Chlorella.
Även om forskningen avbröts av de två världskrigen i Europa,
som entusiasmen för Chlorella forskning om. 1948, var en pilotstudie vid
Stanford Research Institutet i växande av Chlorella framgångsrik. Men studien
fick stängas på grund av ekonomiska problem. På 1950-talet tog Carnegie Institutet
över studien och de drog slutsatsen att Chlorella kan odlas i kommersiell skala
och skulle vara en lösning för att hjälpa världssvälten.
Initial Intresset för
Chlorella som en näringskälla
Efterkrigstidens Japan inför ett allvarligt problem: brist
på livsmedel. År 1951, Rockefeller Foundation och den japanska regeringen
medförslagsställare Dr Hiroshi Tamiya studie vid Tokugawa Biological Institutet.
Dr Tamiya var en pionjär i utvecklingen av teknik för att odla, skörd och
process chlorella på en stor kommersiellt genomförbart skala.
År 1957 gjordes en ideell organisation som heter Japan
Chlorella Research Centre grundades och världens största Chlorella odling
poolen konstruerades. Efter det var en annan organisation, Japan Chlorella
föreningar, som inrättats med regeringens finansiella stöd.
Syftet var att kommersialisera chlorella som ett livsmedel.
Men var planerna skrotades under 2 år eftersom andra livsmedel såsom ris eller
vete blivit mer tillgängliga och Chlorella kunde inte konkurrera på grund av
dess högre kostnad. En annan anledning till att Chlorella inte kunde
kommersialiseras som ett livsmedel på den tiden var den låga smältbarhet.
Förbättra Chlorella
Smältbarhet var nyckeln till dess stora spridning
Även den naturligt hårda Chlorella cellvägg hade skyddat de
värdefulla näringsämnena inne i cellen för 2,5 miljarder år, visade den sig
vara en nackdel för livsmedel. Problemet med smältbarhet löstes i 1975 när en
patenterad förfarande utvecklades som bryter ned Chlorella cellväggar och ger
en smältbarhet hastighet över 80%. Det finns nu många andra patenterade
förfaranden som effektivt bryter ner cellväggarna. Iforma International säljer
den äkta chlorella med spräckt cell vägg. Båda chlorella pulver och chlorellatabletter.
Under 1960-talet vände den japanska forskarna sin
uppmärksamhet mot möjligheterna att chlorella kan vara en främjare av god
hälsa. Det visade sig att Chlorella innehåller en förvånansvärt stor variation
av vitaminer och mineraler och andra näringsämnen. Dessutom har det många
okända faktorer i naturen.
Man kan ta vitaminer och mineraler och ändå inte få samma
effekter som med chlorella.
Chlorella är en superfood och ett mycket populärt komplement.
SvaraRadera