fredag 21 september 2012

Cats Claw (Uncaria tomentosa)


Cats Claw (Uncaria tomentosa)


Cats Claw är en vinstock allmänt känd som Una de Gato och används traditionellt i peruanska läkemedel för behandling av ett brett spektrum av hälsoproblem, särskilt matsmältningsproblem klagomål och artrit och för att behandla sår, magproblem, cancer och mycket mer. Det har först nyligen uppmärksammats av västerländska örter och forskare. Idag, främst genom mun till mun, har det blivit en av de bäst säljande örter i USA.

Sedan 1970-talet har studier och forskning gjorts av forskare i Peru, Tyskland, Österrike, England och andra länder, för att få veta mer om de kraftfulla helande egenskaper Cat Claw. Idag, främst genom mun till mun, har det blivit en av de bäst säljande örter i USA. Inte sedan kinin upptäcktes i barken på en peruansk träd under sextonhundratalet hade någon annan regnskog växt uppmanas ständigt uppmärksamhet över hela världen.

Mest uppmärksamhet ägnades de oxindol alkaloider som finns i bark och rötter av Cats Claw, som har dokumenterats för att stimulera immunförsvaret. Det är dessa sju olika alkaloider som krediteras med att ha en mängd olika medicinska och läkande egenskaper. Den mest immunologiskt aktiva alkaloid tros vara Isopteropodin (isomer A), som ökar immunsvaret i kroppen och fungerar som antioxidanter för att befria kroppen av fria radikaler. Föreningar som finns i Cat Claw kan också arbeta för att döda virus, bakterier och andra mikroorganismer som orsakar sjukdom, och de arbetar för att förhindra friska celler från att bli cancerceller.
Cats claw  stimulera immunförsvaret

Det har föreslagits att Cat klo extrakt utövar en direkt antiproliferativ aktivitet på MCF7 (en bröstcancer cellinje). Detta har lett till dess användning som en tilläggsbehandling för cancer och aids samt andra sjukdomar som negativt påverkar det immunologiska systemet. Dessutom, närvaron av glykosider, proantocyanidiner och beta-sitosterol hjälp ge anti-virus och anti-inflammatorisk stöd för kroppen. Dessa alkaloider utövar också en positiv effekt på minnet. Kattens klo anses vara en anmärkningsvärt potent hämmare av TNF-alfa produktion.

Denna ört anti-inflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att lindra artrit, gikt och andra inflammatoriska problem. Den primära mekanismen för Katten klo antiinflammatoriska åtgärder verkar vara immunmodulering genom hämning av TNF-alfa-syntes.

Cats Claw pulver kan bidra till att skapa stöd för intestinala och immunsystem i kroppen, och kan också skapa intestinal stöd med dess förmåga att rensa hela tarmkanalen. Denna rengöring hjälper till att skapa stöd för människor som lever i olika mage och tarm sjukdomar, inklusive: kolit, Crohns sjukdom, colon irritabile, och läckande tarm.
Dessutom, i en studie visade frivilliga som tog Kattens klo i 8 veckor bättre DNA-reparation.
Den kan ofta hittas i kombination med andra "immun" örter med liknande läkande egenskaper såsom Echinacea och kan:

minska smärta och inflammation i reumatism, artrit och andra typer av inflammatoriska problem.
har anti-tumör-och anti-cancer egenskaper som inhiberar cancer cell bildas.
främja läkning av sår.
vara användbara för behandling av magsår och tarmbesvär
hjälpa till att lindra kronisk smärta.
förbättra immunitet genom att stimulera immunförsvaret.
hjälpa människor upplever mage och tarm sjukdomar, däribland kolit, Crohns sjukdom, colon irritabile, läckande tarm, gastrit och duodenalsår, tarminflammation.
hjälpa till att bekämpa både virus-och svampinfektioner såsom Herpes och Candida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar