torsdag 20 september 2012

Ärtprotein

Ärtprotein 100% källa till rent protein.
Ärtprotein
Ärtprotein isolate

Vegetabiliskt protein från ärtor (Pisum sativum). Dom vanliga proteinpulver kommer från soja, ris, ägg, eller mjölkprodukter, vilka ofta är problematiskt för dem som har en allergi eller har en känslig mage. 

Ärtprotein är en växt-baserad protein som ger ett högt biologiskt värde (65,4%). BV proteiner stödjer immunsystemets funktion, och IGF-1 (insulin-like growth factor stimulering)mm.
Ärtprotein erbjuder en utmärkt näringsprofil, är fri från gluten, laktos, kolesterol och andra anti-näringsmässiga faktorer.

Ärtprotein är ett fullvärdigt proteintillkskott (82% - 90% protein) med lite kolhydrater och fett. Vår Isolerat ärtprotein är ärtprotein utvunnet ur gula ärter (Pisum sativum). Det ger dej ett lättlösligt protein som är mycket lätt för magen att smälta och absorbera. Protein från ärt ger en rik källa till de essentiella och grenade aminosyror.  Proteinet har också den rikaste källan av aminosyran Arginin.

Bästa ärtproteinet

FN och WHO

Rekommenderas av Världshälsoorganisationens - livsmedels-och jordbruksorganisation av FN (FAO) och Världshälsoorganisationen (WHO) då ärtprotein essentiell aminosyra profilen är perfekt som människoföda.
Vi har redan pratat om hur bra du kan smälta 100% Pure ärtprotein i ditt system.
Men det finns en aspekt av denna smältbarhet som ger dig en annan potentiell fördel. Det bryts långsamt ned och därmed kan det ha en positiv effekt på mättnad.
Så vad är mättnad? Mättnad är den nöjda känslan av att vara mätt efter att ha ätit.
Ny  forskning visar att mättnad är förknippad med utsläpp av vissa gastrointestinala peptider. Dessa peptider stimulerar ditt nervsystem att starta eller stoppa dig från att äta.

Högre PYY (peptid YY) nivåer som stöds av ärtprotein fördröjning magtömning och därmed kan ge en ökad mättnadskänsla.
En annan peptid, ghrelin, som främst utsöndras av magen, hjälper till att stimulera aptiten. Studier visar lägre ghrelin nivåer indikerar en fördröjning i returen av din aptit efter en måltid.
Så du kan se varför ärtprotein ger utmärkt näringsvärde som protein och komplement till vassleprotein, hampaprotein och risprotein.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar