Här har vi använt yaconsirapen i chokladbollar som är rena rama hälsobomben. Ät en boll som nyttigt fikatillbehör eller som en energikaka. Passar både LCHF-are, raw-foodanhängare och alldeles vanliga gottisgrisar. Jag fick ut 28 bollar på satsen.
Välj själv den mängden yaconsirap som passar dig!
Ingredienser:
3 ½ msk raw ekologisk yaconsirap - kan bytas mot mörk raw ekologisk agavesirap
1 dl raw ekologisk cacaonibs
1 dl oskalad raw ekologisk mandel
1 dl raw ekologisk pumpakärnor
1 dl ekologisk dadlar
1 msk ekologisk kakaopulver
½ tsk ekologisk vaniljpulver
50 g raw ekologisk kallpressad kokosolja
1 dl raw ekologisk cacaonibs
1 dl oskalad raw ekologisk mandel
1 dl raw ekologisk pumpakärnor
1 dl ekologisk dadlar
1 msk ekologisk kakaopulver
½ tsk ekologisk vaniljpulver
50 g raw ekologisk kallpressad kokosolja
Blanda alla torra ingredienser i matberedaren, och mixa till mjöl - fint eller lite grövre efter smak.
Tillsätt kokosoljan och sirapen, och mixa ihop till en smet.
Ställ i kylskåpet att stelna lite, och forma sedan bollar som du rullar i antingen kokos eller mixade pumpakärnor. Gnid in händerna med lite kokosolja så går det lättare.
Förvara i kylskåpet.
Tips: Lägg rikligt med kokos eller det strössel (Nötter)du valt i en plastpåse, och lägg i bollarna. Skaka runt så bollarna blir täckta. Kasta inte det strössel som blir kvar, utan använd det i en ny sats bollar eller till kakor av något slag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar