onsdag 24 september 2014

9 ANTI CANCER MAT DU INTE SKALL IGNORERA (EKOLOGISKT)

Med vår moderna livsstil, exponeras vi för flera cancerframkallande ämnen på daglig basis. 

Det är därför inte konstigt att tallen med fler människor som får cancer är skyhöga. 

För att hålla oss långt borta från denna skrämmande sjukdom, får du nedan är en lista med anti cancer livsmedel som inte skall eller kan ignoreras. 

Jag nämner vanlig mat du kan köpa i din lokala mataffär. Och självklart skall du välja ekologisk mat!

1. Bär rika på flavonoider

Dessa bär inkluderar incabär, vinbär, körsbär, tranbär, hagtorn bär, blåbär, björnbär, hallon och jordgubbar. Som kraftfulla antioxidanter, flavonoider kan vara mer potent än traditionella antioxidanter som vitamin C och E, betakaroten, selen och zink. Och antioxidanter är väl kända för att vara av avgörande betydelse för att förebygga cancer. Så ät bär som mellanmål, snarare än godis, för optimalt skydd cancer

2. Gurkmeja

Älskar curry? Curry är en av de läckra livsmedel som skyddar mot cancer, om den innehåller gurkmeja. Detta beror på att gurkmeja innehåller phytonutrient, curcumin, som har befunnits vara anti-inflammatoriska och cancer-hämmande.

3. Korsblommiga grönsaker

Dessa grönsaker innehåller kål, blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål, krasse, pepparrot, kålrabbi, senap och rädisor. De är bra eftersom de innehåller phytonutrient, glukosinolater, som har visat att avgifta vissa cancerframkallande ämnen och hjälpa till att sänka risken för cancer, särskilt tjocktarmscancer.

4. Vitlök

Vitlök innehåller ungefär 200 biologiskt aktiva föreningar, såsom svavelinnehållande aminosyror, glutation och cystein, som har kraftfulla skyddsfunktioner mot cancerbildning, tillväxt och metastas. För bästa effekt bör vitlök ätas färsk hackad och ätas rå. Men om lukten och smaken av rå vitlök verkligen är oacceptabelt, kan lätt wokas med grönsaker, eller kokas i soppor.

5. Svampar

Svamp är inte bara gott att äta, de kan också skydda en från cancer. Åtminstone en del svampar kan. Liksom Reishi (Ganoderma), shiitake, sprängticka och maitake, som den kinesiska, japanska och russiska befolkningen har använt i evigheter för att öka immunitet, skydda mot och behandla cancer.

6. Yoghurt

Olika arter av probiotika (t ex. Bifidobacterium lactis) som finns i yoghurt har visat sig förbättra immunitet och avgifta många cancerframkallande ämnen, bland annat hormoner, kött carcinogener och miljögifter.

7. Spenat

Många bildade sitt intryck av spenat från att titta på tecknade Popeye som barn. Men är denna gröna mat så underbart som det påstås vara? Länga känd för att öka kraft och energi, spenat är också en anti-cancer mat på grund av sin rikedom på klorofyll och karoten. Förutom att skydda en från cancer, det är också rikt på järn, folsyra, vitaminer och mineraler, samt antioxidant coenzym Q10 (som har anti-aging egenskaper). Om det bara finns en grön grönsak som ska ätas, då måste det vara spenat.
 

8 fiberrika livsmedel

Fiber i vegetabilier är viktigt inte bara för friska tarmar, de är också viktiga för att förebygga kolorektal cancer. Fiber underlättar rörligheten för livsmedel genom mag-tarmkanalen, så det finns mindre tid för eventuella cancerframkallande ämnen i sin mat för att absorberas och mindre cancerframkallande ämnen produceras av "ruttna" mat i tarmen när den passerar genom. Fullkorn (t.ex. opolerade ris), bönor, frön, linser och grönsaker gör rika källor till fiber, så se till att inkludera dem i de dagliga måltiderna.
Bipollen och propolis
Honung med bipollen, bidrottninggelé och propolis

9. Bee Propolis

Propolis är ett ämne som produceras av bin för att skydda sig själva och sina bikupor mot bakterier, virus och svampinfektioner. 

Rik på bio flavonoider, vitaminer och aminosyror, har det visat sig vara immun höjande och cancerförhindrande.

Vilka typer av anti cancer mat äter du regelbundet?

Superfood som spirulina och chlorella kommer i ett senare inlägg, eller läs tidigare inlägg av algerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar