Det är därför inte konstigt att tallen
med fler människor som får cancer är skyhöga.
För att hålla oss långt borta
från denna skrämmande sjukdom, får du nedan är en lista med anti cancer
livsmedel som inte skall eller kan ignoreras.
Jag nämner vanlig mat du kan köpa i din lokala mataffär. Och självklart skall du välja ekologisk mat!
1. Bär rika på flavonoider
Dessa bär inkluderar incabär, vinbär, körsbär, tranbär,
hagtorn bär, blåbär, björnbär, hallon och jordgubbar. Som kraftfulla
antioxidanter, flavonoider kan vara mer potent än traditionella antioxidanter
som vitamin C och E, betakaroten, selen och zink. Och antioxidanter är väl
kända för att vara av avgörande betydelse för att förebygga cancer. Så ät bär som
mellanmål, snarare än godis, för optimalt skydd cancer
2. Gurkmeja
Älskar curry? Curry är en av de läckra livsmedel som skyddar
mot cancer, om den innehåller gurkmeja. Detta beror på att gurkmeja innehåller
phytonutrient, curcumin, som har befunnits vara anti-inflammatoriska och
cancer-hämmande.
3. Korsblommiga grönsaker
Dessa grönsaker innehåller kål, blomkål, broccoli,
brysselkål, grönkål, krasse, pepparrot, kålrabbi, senap och rädisor. De är bra
eftersom de innehåller phytonutrient, glukosinolater, som har visat att avgifta
vissa cancerframkallande ämnen och hjälpa till att sänka risken för cancer,
särskilt tjocktarmscancer.
4. Vitlök
Vitlök innehåller ungefär 200 biologiskt aktiva föreningar,
såsom svavelinnehållande aminosyror, glutation och cystein, som har kraftfulla
skyddsfunktioner mot cancerbildning, tillväxt och metastas. För bästa effekt
bör vitlök ätas färsk hackad och ätas rå. Men om lukten och smaken av rå vitlök
verkligen är oacceptabelt, kan lätt wokas med grönsaker, eller kokas i soppor.
5. Svampar
Svamp är inte bara gott att äta, de kan också skydda en från
cancer. Åtminstone en del svampar kan. Liksom Reishi (Ganoderma), shiitake,
sprängticka och maitake, som den kinesiska, japanska och russiska befolkningen har
använt i evigheter för att öka immunitet, skydda mot och behandla cancer.
6. Yoghurt
Olika arter av probiotika (t ex. Bifidobacterium lactis) som
finns i yoghurt har visat sig förbättra immunitet och avgifta många
cancerframkallande ämnen, bland annat hormoner, kött carcinogener och
miljögifter.
7. Spenat
Många bildade sitt intryck av spenat från att titta på
tecknade Popeye som barn. Men är denna gröna mat så underbart som det påstås
vara? Länga känd för att öka kraft och energi, spenat är också en anti-cancer
mat på grund av sin rikedom på klorofyll och karoten. Förutom att skydda en
från cancer, det är också rikt på järn, folsyra, vitaminer och mineraler, samt
antioxidant coenzym Q10 (som har anti-aging egenskaper). Om det bara finns en
grön grönsak som ska ätas, då måste det vara spenat.
8 fiberrika livsmedel
Fiber i vegetabilier är viktigt inte bara för friska tarmar,
de är också viktiga för att förebygga kolorektal cancer. Fiber underlättar
rörligheten för livsmedel genom mag-tarmkanalen, så det finns mindre tid för
eventuella cancerframkallande ämnen i sin mat för att absorberas och mindre
cancerframkallande ämnen produceras av "ruttna" mat i tarmen när den
passerar genom. Fullkorn (t.ex. opolerade ris), bönor, frön, linser och
grönsaker gör rika källor till fiber, så se till att inkludera dem i de dagliga
måltiderna.
Honung med bipollen, bidrottninggelé och propolis |
9. Bee Propolis
Propolis är ett ämne som produceras av bin för att skydda sig själva och sina bikupor mot bakterier, virus och svampinfektioner.
Rik på bio flavonoider, vitaminer och aminosyror, har det visat sig vara immun höjande och cancerförhindrande.
Vilka typer av anti cancer mat äter du regelbundet?
Superfood som spirulina och chlorella kommer i ett senare inlägg, eller läs tidigare inlägg av algerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar