måndag 3 november 2014

Nyponpulver stoppar artrit smärta

Nyponpulver är ett hemligt vapen för att få befrielse från den fruktansvärda smärtan av artros (och andra former av artrit) och lösningen är närmare en du tror.

Bättre rörlighet med nyponpulver
Nypon kan lindra smärtor i leder
Ett toppuniversitet läkare säger att hans forskning visar att en god smoothie gjord med nyponpulver är ofta lika effektivt som starka smärtstillande läkemedel.

Dr Marc Cohen, hälsovetenskap professor vid RMIT University i Melbourne, Australien, sade att nyponpulver fungerarlika bra utan farliga biverkningar från smärtstillande läkemedel. Nypon som också kommer i kapselform, som har visat sig vara lika effektiv som pulver.

"Jag använder nypon själv," sade han till Newsmax Health. "Jag har artrit, men jag är inte besväras av smärta eftersom jag göra mig en smoothie varje morgon. Jag tillsätt en matsked nypon pulver. Den har en trevlig men inte dominerar smaken. "
Hitta nyttigsakerna i ditt kök
Nyponpulver och nypon te
Kina, Chile och Danmark är en stor producenter av nypon och framhävs i traditionella skandinaviska livsmedel som i soppor och andra rätter samt drycker.

Nypon kommer från frökapslar av rosor, som de hittade i trädgårdar runt om i världen. De är sällan påträffas av trädgårdsmästare eftersom buskar tenderar att beskäras som blommar blekna, uppmuntrar fler blommor. Men om döende blommor kvar på buskar, små bär liknande frö bollar visas. Rödaktig färg, dessa nypon.

Den genomsnittliga trädgården producerar inte tillräckligt för terapeutiskt värde eftersom många som behövs för att göra pulver eller piller.

Dessutom Dr Cohen tillade, är en särskild typ av ros som allmänt används för antiinflammatoriska pulver och piller. Denna prisade sorten är hunden steg ( Rosa canina ), en klättring typ ofta växer vilt i Skandinavien samt norra Afrika, Latn amerika och västra Asien. 
Under många århundraden har den använts som en traditionell terapi för diarré, urinvägsinfektioner, och en mängd andra sjukdomar.
Knä smärtor hos läkare
Dr Cohen gjorde en detaljerad metaanalys av universitetsstudier avseende nypon. Hans slutsats: "Nypon fungerar."
Han skrev att volontärer "rapporterade behandling med standardiserad nypon pulver minskar ständigt smärtnivåer."   

Detta naturläkemedel är ännu effektivare än läkemedelsbaserade smärtstillande medel, säger Dr Cohen, vilket kan orsaka problem med blödningar och andra biverkningar.
"I motsats till icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (acetylsalicylsyra, ibuprofen, naproxen), nypon har antiinflammatorisk effekt som inte hämmar blodplättar och därmed undvika eventuella biverkningar för patienter med ökad risk för mag-eller hjärt-sida effekter ", den framstående forskaren förklaras.

Nypon fungerar för att minska artrit inflammation och associerad smärta eftersom den innehåller en stark galaktolipid (en växtmembran fett), maximera bibehållande av fytokemikalier (kemiska föreningar i växter visat sig ha betydande hälsofördelar).
Nypon Rosa-arterna ("nyponbuskar")
Förutom deras värde för artrospatienter och personer med andra former av artrit, nypon har funnit i djurstudier för att lindra symptomen av inflammatorisk tarmsjukdom (IBS).
"Mänskliga studier angående IBS och nypon förväntas starta inom kort", säger Dr Cohen. "Men det är rimligt att anta att detsamma kommer att gälla hos människa. Personer med inflammatorisk tarmsjukdom bör uppmuntras att prova nypon."

Han påpekar, "Det är inte alls som starka syntetiska droger där människor obetänksamma att ta dem om de inte behövs eller överstiga föreskrivna doser på grund av biverkningar.
"Du köper nypon över disk på stormarknader eller i hälsokostbutiker - och om du tar lite mer än rekommenderade doser finns det någon negativ konsekvens."

Dr Cohen säger nypon är lika effektiv i tablettform som är pulvret tillsätts livsmedel. "I båda fallen skulle jag rekommendera två gram per dag i müsli, vatten eller juice.

Nyponpulver hittar du hos Iforma.se.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar