torsdag 18 juli 2013

Chaga svampen höga antioxidant

Chgaga svampen har sedan 16-talet används inom folkmedicinen och den botaniska medicinen av de  östeuropeiska länderna som ett botemedel mot cancer, gastrit, magsår, och tuberkulos.
Chaga har högsta antioxidanter
Chaga

Så tidigt som i det sextonde århundradet, var sprängticka  använd som ett  folkmedicin i Ryssland och norra Europa för att behandla flera skadliga tumörer och andra sjukdomar i avsaknad av oacceptabla toxiska biverkningar. Vitenskapeliga undersökningar visar att den producerar ett brett sortiment av sekundära metaboliter inklusive fenolföreningar, melaniner och lanostane-typ triterpenoids.
Antioxidanter

Högsta antioxidant, antitumoral och antivirala aktiviteter är registrerad, och för att förbättra människors immunitet mot infektion av patogena mikrober. Svampen begränsad till mycket kalla miljöer och växer mycket långsamt, vilket tyder på att Chagapulver kan vara mycket dyrt och svårt att köpa.
I år 1958 så vetenskapliga tester i Finland och Ryssland att Chaga utgör en epokgörande (unikt eller mycket signifikant) effekt på  bröstcancer,  levercancer,  livmodercancer, och  magcancer, samt i  högt blodtryck  och diabetes.

Psoriases

1973 i intressant fallstudie med 50 patienter om effekten av en Chaga extrakt på  psoriasis  publicerades i den ryska tidskriften Vestnik Dermatologii jag Venerologii. Resultatet var nästan 100% lyckad. Varför vi inte vet någonting om den i Sverige är en stor gåta, eller läkemedelsindustrin har för stor makt?

Asien

I Kina, Japan och Syd-Korea används ß-glukan  polysackarider som finns i Chaga och andra svampar från familjen Hymenochaetaceae framställs som, säljs och exporteras som anti-cancer läkemedel tillskott.

Forskning

Ny forskning i Japan och Kina visar hur stort potential effekterna av dessa specifika polysackarider vara jämförbart med  chemoterapi  och utstrålning, men utan biverkningar. Ytterligare forskning visade dessa polysackarider har starka antiinflammatoriska och immun balanserande egenskaper, stimulerar kroppen att producera  NK (natural killer) celler att bekämpa infektioner och tumörtillväxt, istället för att visa en direkt toxicitet mot patogener. 
Denna egenskap gör polysackarid-baserade kosttillskott sticker ut från vanliga läkemedel  där inga biverkningar uppstår, eller utvecklas. Kroppen läker sig själv.

Specialisten på urter, David Winston  hävdat att det är den starkaste anti-cancer läkemedel svamp. Rysk litteratur Nobelpriset  pristagaren  Alexandr Solzjenitsyn skrev två sidor om den medicinska användningen och värdet av Chaga i sin självbiografiska roman, baserad på hans upplevelser i ett sjukhus i Tasjkent, " Cancerkliniken "(1968).

David Wolfe, USA och hela värdens ”Superfood guru”  har skrevet en hel bok om chaga svampen och ens hälsofördelar. Den rekommenderas på det starkaste!

chaga pulver
Iforma`s Chagapulver

Chaga tabletter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar