lördag 8 oktober 2011

Maca Gelatiniserat (Lepidium meyenii)


Maca Gelatiniserat (Lepidium meyenii)

Vad är skillnaden mellan Gelatiniserat Maca och vanlig Maca Pulver?
Av Frank Robert Olsvik.


Den mest lovande superfood på senare år är peruansk Gelatiniserat Maca. Maca kommer från en rot som odlas på mycket hög höjd i Anderna i Peru och Bolivia. 

Normalt tas som ett pulver eller användas i matlagning, har Maca har använts av människor i tusentals år för att öka styrka och energi.

Maca blev populär utanför Peru och Bolivia i slutet av 1990 som resenärer och sedan importörer började föra den till USA och senare Europa. Den kraftfulla helande egenskaper Maca imponerade tusentals människor som började använda den regelbundet.

Det vanligaste sättet att ta Maca är i pulverform. När de skördas rötterna skärs och sedan frysa torkade. Den torkade flisen mals vid låga temperaturer som är lätt för kroppen att tillgodogöra sig.


En ny trend i Maca marknaden är så kallade "gelatiniserad" Maca. Projektansökarna kallar det en överlägsen form av Maca. De hävdar att MacaGelatiniserat har mer näringsinnehåll, mindre patogener, mindre gifter och är lättare att smälta än råa Maca pulver. De säger också att eftersom den lätt löser sig i vatten kroppen kan tillgodogöra sig det snabbare.

Vetenskapen bakom Maca Gelatiniserat är ny och verkar vara en bra mängd debatten kring själva processen att göra det.

Maca Gelatiniserat sägs göra två saker: ta bort stärkelse för att göra Maca lättare att smälta och för att döda bakterier. Som sagt, Maca Gelatiniserat är ett bra val för personer som vill öka effekten av maca, och inom alla former för idrott. kroppen kan tillgodogöra sig det snabbare och bättre för dom med känsliga magar.

Som ett näringstillskott, har gelatiniserad Maca en hög koncentration av proteiner och viktiga näringsämnen som naturligt kan stabilisera det endokrina systemet hos både kvinnor och män. Maca har varit känt för att höja lågt blodtryck, sänka högt blodtryck, öka immunförsvaret, lindra symptom på klimakteriet och minska effekterna av depression genom att höja libido. 


Den innehåller ett afrodisiakum kända för att väcka sexuell lust, vilket verkar direkt på hormoner, och små kliniska prövningar har visat en ökad sexlust och bättre sperma kvalitet hos män.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar