tisdag 1 november 2011

Slipp sötsuget ? Vad du skall göra!


Så blir du av med sötsugetDu  lever sunt och äter regelbundet. Ändå har du det där..... Sötsuget.

Orsaken kan vara fel mat, dålig sömn, brist på mineraler: mineralerna krom, zink och järn


Jag tror alla mer eller mindre har stort sötsug i dag, pga. vårt dåliga kosthold. Men det är inte bara fel kosthold som har skulden för detta. Oregelmässiga måltider vill också öka ditt sötsug. När vi inte kan ha regelmässiga måltider till fasta tider får vi en obalans i kroppen. Det gör att vi känner oss mer stressa och tvingas till att äta mat som vi egentlig inte vill äta, som snabbmat, snabba kolhydrater och fet mat.

Allt detta vill också påverka hur vi mår psykisk, och vår sömn. Som således leder till fel insulin nivåer i kroppen. Insulin nivå är hur kroppens blodsocker nivå är. Lågt blodsockernivå och jämt är det som kroppen tycker om. Da har vi också en konstant förbränning och vi känner oss piggare och mår bra.


Komihåg att man bör äta nyttig hela dagen för att få ett bra blodsocker nivå i kroppen.

Hur man kan stoppa sötsuget!  Och tappa 0,5-1 kilo i veckan. 


Det finns inget snar-vägar till minskat söt-sug. Motion i kombination med naturlig ren kost. Som vill göra att ditt insulinnivå blir jämnare = minskat söt-sug. Allt som in håller socker och snabba kolhydrater vill också öka ditt söt-sug. Oregelmässiga måltider vill också öka ditt sötsug.

Om du klarar dom första 3 veckorna med en hälsomässig kostplan vill du börja tappa sötsuget och bränna allt det överflödiga fett du har på kroppen.

Är du med?
Det handlar om att banta med hjärnan i stället för att köra huvudet i väggen, säger hjärnforskaren Martin Ingvar.

Här kommer lösningen!


Det blir din nya livsstil att å må bra.


steg 1

Öka ditt intag av protein . Ofta våra kroppar kommer att ställa ut sug efter sötsaker när vad de verkligen behöver är mer protein. Detta är inte sant för alla, så om att ha ett ägg eller en biff inte förbättrar din hunger kan du överväga rekommendationerna nedan. Bra produkter som Maca, Mesquite, Spirulina, Chlorella, Kakao nibs kan också hjälpe mycket på ditt blodsocker.

Steg 2

Ta bort frestelser . Gå igenom din kyl och mat skafferi. Bli av med kakor, glass, choklad, etc. När du gör matinköp, gör en medveten ansträngning att inte köpa godis. En god vana att jobba in är att ta en promenad istället för att äta efterrätt. Om du efter 10 minuter fortfarande vill ha godis, gurgla med ett antiseptiskt munvatten eller borsta tänderna . Eftersmaken blandas inte väl med godis och du kommer förmodligen att förlora ditt sötsug snabbt. I den följande timme eller två kommer något som är osötad att smaka bättre än allt som innehåller socker.

Steg 3

Byt ut socker med kokospalmsocker.

Kokospalmsocker har på kort tid blivit en favorit och det är inte så svårt att förstå varför. Smaken är lite fruktig, liknande brun farin och råsocker. Sötman är riklig och rund i sin karaktär.

Kokospalmsocker är naturligt låg på glykemiskt index (GI 35), vilket har fördelar för viktkontroll och förbättra glukos hos personer med diabetes (typ 1 och typ 2).


Byt ut godis med frukt . Den socker i frukt är annorlunda än tomma kalorier i vitt socker som finns i de flesta godis och förädlade livsmedel. Den fiber i frukt fördröjer också upptaget av socker så att du inte får så högt blodsocker (och så en låg krasch).

Steg 4

Satsa på kvalitet, inte kvantitet . Ät en liten bit 70% mörk choklad istället för en chokladkaka. Ät en liten skopa gourmet glass istället för en hel skål med ljus glass. Din kropp kommer att vara mer tillfredsställd och du kommer att konsumera mindre socker i det långa loppet.

Byt ut kakao med Raw Ekologisk Kakaopulver

Raw Ekologisk Kakaopulver är fullproppade med näring

Kakaobönor innehåller över 300 kemiska enheter, något som gör de till en av de mest komplexa och näringsmässigt signifikanta födoämnena. De är en mycket bra källa till antioxidanter, vitaminer, mineraler, proteiner och nyttiga fetter. Kakao pulver innehåller bland annat svavel som är bra för hud, hår och ögon, samt betydande mängder magnesium, kalcium, järn, fosfor, kalium, krom och B-vitaminer.

Steg 5

Läs etiketter. Du kanske blir förvånad över hur mycket socker det finns i många av de livsmedel som du äter. Att vara medveten om sockerhalten kan hjälpa dig att undvika livsmedel med ett högt socker innehålld.

Steg 6

Förbättra din förstående för kost. Det finns flera sätt att göra detta , men följande kan hjälpa dig med sötsuget:

Ät mer protein och fett, som gör att du känner dig full och nöjd.
Ät små, täta måltider för att hålla blodet blodsockernivåen stabilt och eliminera kroppens behov av en snabb socker fix. Undvik att hoppa över måltider (särskilt frukost).
Ta en daglig multivitamin + extra chrom. Vissa näringsämnen hjälpa till att hålla stabilt blodsocker, så att du får dem genom att komplettera din kost på rätt sätt.

Ta en daglig multivitamin + extra chrom. Vissa näringsämnen hjälpa till att hålla stabilt blodsocker, så att du får dem genom att komplettera din kost på rätt sätt.


Steg 7

Få ett lågt blodsocker genom att prova följande :
Ät en frukost som inte är söt, till exempel:

Börja dagen med: Chlorella och Spirulina i ett glas vatten. (detox, renar) och ger energi.
Sen en  Smoothie: Blåbärjuice, lite vatten, kaldpressad kokosolja virgin, maca, acai, lucuma, hampaprotein och vetegräs.

Kör 30 sec. i mixer. (ger energi hela dagen)

Till detta äter du mussli med naturell youghurt, hampafrön, gojibär, bipollen och kakao nibs.
Multivitamin, Chrome, Extra vitamin D. 2stk omega3.

En proteinrik och vitaminrik frukost så du kan må bra hela dagen, och ditt blodsocker värde blir bättre. 

Om du har sötsug på morgonen runt 10-10:30 och igen på eftermiddagen runt 14-16:00, lag en smoothie på hampaprotein, frusne bär och vetegräs.

Undvik konstgjorda sötningsmedel. Forskning har visat att konstgjorda sötningsmedel orsakar intensiv sug eftersötsaker.

Tips

  • Vissa kvinnor tenderar att få sötsug veckan innan eller veckan av sin menstruation. Om du vet att du har ett starkt sötsug under en viss tid av månaden, förbereda dig genom att hålla godis ut ur huset och med nyttiga snacks som finns. Om suget är för choklad i synnerhet, se till att du får tillräckligt med järn och magnesium i din kost eller kosttillskott: hos vissa kvinnor kan låga nivåer stimulera till ökad choklad sug.  
  • När du är klar med din måltid, borsta tänderna. Tandkrämen tar bort maten smak i munnen (och många av oss att hålla äta mer för att maten bara smakar "moriska"). Den mint smak kommer att minska sannolikheten för att du sträcker dig efter något sött. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar